21
apr

Kunstenares Arlette Einhorn maakt prentenboek ZEBRA

Stichting ZON ondersteunt kunstenares Arlette Einhorn bij het introduceren van haar prentenboek  ZEBRA. De eerste oplage van het boek is mogelijk gemaakt met subsidie van Samen Sterk zonder Stigma.

ZEBRA gaat over een bijzondere zebra die niet alleen zwarte en witte strepen heeft, maar ook zwarte en witte dagen.

Arlette Einhorn heeft het boek gemaakt op basis van haar eigen ervaringen.  Zij is moeder van 2 kinderen en heeft zelf een bipolaire aandoening.

Door dit boek onder de aandacht te brengen bij ouders en bij professionals werkzaam in (onder andere) GGZ, Jeugdzorg, CJG, GGD, Kinderopvang en het Basisonderwijs willen wij een handvat bieden om thema’s als verdriet, somberheid, vriendschap en mogen zijn wie je bent bespreekbaar te maken met kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar.

Dit prachtige prentenboek wordt gepresenteerd tijdens een bijeenkomst voor ouders en professionals op vrijdag 20 mei 2016 van 14.00 tot 16.00 uur bij Stichting ZON, Hooigracht 12-14 te Leiden.

Naast de presentatie van het boek door Arlette Einhorn, gaat deskundige Catelijne Mostert * tijdens deze bijeenkomst meer inhoudelijk in op hoe je als ouder of  professional om kunt gaan met jonge kinderen die in het gezin te maken krijgen met thema’s als verdriet en somberheid.

Bekijk hier de affiche van deze bijeenkomst

Ook zal het boek gepresenteerd worden tijdens een interactieve kindervoorstelling op zaterdag 4 juni 2016 van 14.00 tot 16.00 uur in het Maredijkhuis, Speeltuin aan de Maredijk, Maredijk 100 te Leiden.

Bekijk hier de affiche van deze kindervoorstelling.

Na afloop van de bijeenkomst en de kindervoorstelling is het boek te koop, het eerste boek voor gereduceerd tarief van €5,-

Het boek kan ook besteld worden bij Arlette Einhorn via arlette@arlettelino.nl of 0630470191

Aanmelden voor de bijeenkomst en/of de kindervoorstelling kan bij Frouke Lampe.

froukelampe@zonzh.nl of 0681624676

 

* Catelijne Mostert is ontwikkelingspsychologe en speltherapeute.

Binnen haar functie als preventiewerker jeugd in de GGZ werkt zij met kinderen in de leeftijd van 1,5-23 jaar en hun ouders die om uiteenlopende redenen te maken hebben met spanning en stress thuis. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat er sprake is van psychiatrische problematiek bij een gezinslid, lichamelijke ziektes of handicaps, een (v)echtscheiding, ruzies thuis, financiële problemen of overlijden. In de preventieve groepen die zij geeft staan (h)erkenning en het delen van ervaringen centraal, net zoals het zoeken naar eigen krachten en ontspanning. Vanuit haar ervaringen uit de praktijk met het project “Piep zei de muis”, zal zij dieper ingaan op de wijze waarop jonge kinderen omgaan met spanning en stress thuis en hoe ouders en professionals hierop aan kunnen haken, met speciale aandacht voor het inzetten van  leesboekjes, (poppen)spel en creatieve middelen.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...