27
okt

Workshops rond het thema Zingeving

Op dinsdag 22 november en dinsdag 6 december organiseert ZON een serie workshops over het thema Zingeving.

Deze workshops zijn onderdeel van het aanbod op gebied van herstel en worden gegeven door Katja Beerman, consulent van het Netwerk Levensvragen Leiden, in samenwerking ervaringsdeskundigen Monique Moes en Frouke Lampe van 11.00 uur tot 13.00 uur op Hooigracht 12-14 te Leiden.

In het proces van herstel is zingeving voor veel mensen een belangrijk thema. In tijden van crisis, rouw of verlies is de zin van het leven niet meer zo vanzelfsprekend.

Zingeving gaat over de betekenis van jouw leven. Ieder mens heeft de behoefte om waardevol te zijn en waardevolle dingen te doen. Het woord ‘zin’ betekent: gevoel, verlangen, verstand, geheugen, betekenis en nut.

Zingeving kleurt je wereldbeeld, je handelen, je denken en doen. Wat geeft zin aan jouw leven? En wat is er nodig om er weer zin in te krijgen?

Zingeving is nooit af of klaar, maar is een proces. Jouw levensverhaal kleurt de manier waarop jij naar het leven kijkt. Je persoonlijke geschiedenis, normen en waarden vormen de basis voor jouw zinervaring en zingeving.

Zoeken naar zin en betekenis is een heel persoonlijk proces, maar staat altijd in relatie tot anderen en  doe je niet alleen. Een ander kan je ondersteunen in de zoektocht naar jouw eigen zingeving, jou helpen om je ogen te openen en te zien wat jouw leven kleur geeft en waar je warm voor loopt.

Kijk hier voor de affiche van de themaworkshops over zingeving

Interesse?  Neem contact op met Frouke Lampe froukelampe@zonzh.nl of 0681624676 voor meer informatie en aanmelden.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...