21
feb

Bijeenkomst: Al ‘ns opgenomen in de maatschappij?

Een belangrijke belemmering voor maatschappelijke participatie waarmee mensen met psychische problematiek*  te maken hebben vormt stigmatisering. Zowel publiek stigma als zelfstigma speelt daarbij een rol. Stichting ZON organiseert om die reden op donderdagmiddag 16 maart 2017 van 14:00-16:15u de bijeenkomst: ‘Al ‘ns opgenomen in de maatschappij?’. Deze bijeenkomst is de eerste in een reeks in het kader van deskundigheidsbevordering rond het thema, die ZON organiseert in samenwerking met netwerkpartners in de regio.

De bijeenkomst op 16 maart vindt plaats in Huis van de Buurt Matilo op de Zaanstraat 126 in Leiden en wordt uitgevoerd in samenwerking met het Zelfregiecentrum Leiden.

Het programma bestaat uit een informatief en een interactief deel, waarbij ruimte is voor bespreken van ervaringen uit de praktijk en bundeling van expertise; en is gericht op beroepskrachten en vrijwilligers die werkzaam zijn in het sociale domein. Ook mensen die vrijwilliger willen worden in de wijk zijn van harte welkom!

Het volgende komt in de bijeenkomst aan de orde:

  1. Korte inleiding: psychische aandoeningen: oorzaken en gevolgen;
  2. Hokjesdenken, vooroordelen en sociale uitsluiting;
  3. Schaamte, schuldgevoel, tekort voelen schieten en sociale terugtrekking. Deelnemers aan de bijeenkomst worden uitgenodigd tot het delen van persoonlijke ervaringen m.b.t. deze onderwerpen of herkenning vanuit de beroepspraktijk.
  4. D.m.v. rollenspel worden situaties uit de beroepspraktijk uitgespeeld.

Voor aanmelding en nadere informatie: mvanbiezen@zonzh.nl of tel.: 06-538 317 54

Powered by: Samen Sterk zonder Stigma

*Onder psychische problematiek verstaan wij psychische aandoeningen en psychosociale problemen.Verslaving wordt opgevat als in het in de klinische psychologie gehanteerde ziektebeeld afhankelijkheid van middelen.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...