19
aug

Bijeenkomst Meedoen in de wijk

Psychische aandoeningen treffen bijna de helft van de Nederlanders ooit in zijn of haar leven. Toch rust hierop nog een taboe en bestaan er vooroordelen. Dit kan het voor mensen die last hebben van deze klachten moeilijk maken om activiteiten buiten de deur op te pakken, dikwijls met sociaal isolement en eenzaamheid tot gevolg. Stichting ZON organiseert in samenwerking met buurtcentrum Stevenshof een bijeenkomst waar dit thema bespreekbaar wordt gemaakt.

Ben je vrijwilliger of beroepskracht en/of herken je jezelf in bovenstaande en wil je vanuit de praktijk meepraten over mogelijkheden en handvatten om maatschappelijke participatie te bevorderen, kom dan op donderdagmiddag 14 september naar buurtcentrum Stevenshof op de Trix Terwindtstraat 4 in Leiden.

Thema’s die aan de orde komen:

  • Psychische klachten, aandoeningen en psychosociale problemen; wat is nu precies het verschil;
  • Vooroordelen: hoe werkt dat in de praktijk;
  • Omgaan met complex gedrag: handvatten voor bejegening en begeleiding.
  • Ontwikkelen van activiteiten: lotgenoteninitiatieven.

De bijeenkomst wordt verzorgd door Jeanine Speckman, Trajectbegeleider/Projectleider Piëzo en Monique van Biezen, Programmacoördinator Participatie/Belangenbehartiger. Beiden zijn werkzaam bij Stichting ZON.

De bijeenkomst start om 15:00 uur en duurt tot ca.17:00 uur. Voor meer informatie en aanmelden: mvanbiezen@zonzh.nl of tel.: 06-538 317 54. Aanmelden niet noodzakelijk.

 

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...