05
jun

workshops rond het thema zelfstigmatisering

Op de woensdagen 22 en 29 juni en dinsdag 5 juli 2016 organiseert Stichting ZON van 11:00 uur tot 13:00 uur een serie van drie bijeenkomsten voor professionals met ervaringskennis en ggz-ervaringsdeskundigen die hun expertise willen doorontwikkelen rond het thema zelfstigmatisering. Zelfstigmatisering uit zich onder andere in jezelf naar beneden halen, overmatig zelfverwijt en sociale en maatschappelijke terugtrekking vanwege schaamte en angst voor afwijzing.

De training is geschikt voor mensen met ervaringskennis en -deskundigheid die werkzaam zijn in verschillende rollen, zowel binnen als buiten de zorginstelling en die de opgedane kennis rond het thema willen inzetten in hun werk. Men krijgt handvatten en tools aangereikt om het thema zelfstigmatisering bespreekbaar te maken, onder andere in de rol van voorlichter, belangenbehartiger, begeleider en cliëntondersteuner. Nader wordt ingegaan op het kunnen herkennen van zelfstigmamomenten en empowerment van mensen die er onder gebukt gaan.

blogvoorbeeld4Wil je meedoen of meer informatie over de bijeenkomsten meld je dan aan bij mvanbiezen@zonzh.nl of bel 06-538 317 54. De serie bijeenkomsten is gratis toegankelijk. De bijeenkomsten zijn ook geschikt voor medewerkers die zelf minder ervaring hebben met zelfstigmatisering vanwege een psychische aandoening, maar het thema graag willen inzetten in de ondersteuning en empowerment van cliënten.

De bijeenkomsten op woensdag 22 en 29 juni vinden plaats van 11:00-13:00 uur op Hooigracht 12-14 in Leiden. De bijeenkomst van dinsdag 5 juli is van 11:00-13:00 uur in Buurtcentrum de Kooi, Driftstraat 49 in Leiden.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...