PIEZO PROJECT

PIEZO project

Ontdek je kwaliteiten!

Op de Hooigracht in Leiden zijn Stichting Zon en het GGZ Informatiepunt Holland Rijnland / Inloophuis Psychiatrie gehuisvest in hetzelfde pand. Al jaren vormen beide organisaties samen een plek waar op verschillende wijzen aandacht is voor mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheid, verslavingsproblematiek of dak- en thuisloosheid. Er is aandacht voor voorlichting, herstel, maatschappelijke participatie en het vergroten van zelfregie.

Piëzo is een methodiek met als hoofddoel: “Het bevorderen van de maatschappelijke participatie van mensen die naar hun eigen mening (nog) niet voldoende participeren binnen onze samenleving”. De aandacht voor participatie in Piëzo sluit aan bij maatschappelijke ontwikkelingen.  Vanuit dit oogpunt stimuleert de gemeente Leiden organisaties gebruik te maken van de Piëzo-methodiek.

De Piëzo-methodiek kent een vijftal fases, namelijk:

Piezo fasen

Piëzo is een ondersteunend hulpmiddel bij de reguliere arbeidshulpverlening. Kenmerkend voor Piëzo is dat het laagdrempelig is en dat mensen zich welkom voelen. Het uitgangspunt van de begeleiding is de individuele behoefte van de deelnemer.  De Piëzo-methodiek is gebaseerd op de inzet van ervaringsdeskundigheid en vrijwilligers.

Gezien de doelgroep en de organisatie past de Piëzo-methodiek prima bij de organisaties op de Hooigracht. Als vrijwilligersorganisatie beschikt de Hooigracht over voldoende mogelijkheden om de vijf fases van de Piëzo-methodiek vorm te geven. Daarom is in april 2017 gestart met het Piëzo-project. Naast de ervaringsdeskundigheid van de vrijwilligers en de mogelijkheden binnen de organisaties, is er een groot netwerk waarbij er mogelijkheden zijn voor vrijwilligerswerk buiten de organisatie. Daarnaast zal er met specifieke partners worden samengewerkt zoals bijvoorbeeld Rivierduinen, het participatiecentrum en de Brijder.

Meer informatie?

Neem contact op met Jeanine Speckman  

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...