22
apr

interactieve workshop: opgenomen in de maatschappij!

Een belangrijke belemmering voor maatschappelijke participatie waarmee mensen met psychische problematiek* te maken hebben, naast de psychische klachten zelf, vormt stigmatisering. Zowel publiek stigma als zelfstigma speelt daarbij een rol. Stichting ZON organiseert om die reden de interactieve workshop: Opgenomen in de maatschappij! In de workshop worden door middel van nagespeelde situaties uit de praktijk handvatten aangereikt voor het omgaan met gedrag dat te maken heeft met specifieke psychische klachten en aandoeningen en met de gevolgen van de aandoening, zoals schaamte en sociale terugtrekking. Beroepsgroepen en vrijwilligers in het sociale domein zijn van harte welkom deel te nemen aan deze bijeenkomst.

De workshop wordt zowel op vrijdagochtend 26 mei als op vrijdagmiddag 9 juni georganiseerd. De workshop van vrijdag 26 mei vindt van 10:30-12:30 uur plaats in Buurtcentrum Vogelvlucht, Boshuizerlaan 5 in Leiden. De workshop op vrijdag 9 juni zal zijn van 14:00-16:00 uur in Buurtcentrum Stevenshof, Trix Terwindtstraat 4 in Leiden. Eerder al vonden introductiebijeenkomsten plaats in Buurtcentrum Matilo, Buurtcentrum de Kooi, Buurtkamer Smeltkroes en Buurt Ontmoetings Plek Haagwegkwartier. Lees hier het verslag van de introductiebijeenkomst in Buurtcentrum Matilo.

Voor aanmelden en meer informatie neem contact op met Monique van Biezen via mvanbiezen@zonzh.nl of tel.: 06-538 317 54.

Deze workshop vindt plaats in het kader van een reeks bijeenkomsten rond deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers en beroepskrachten in het sociale domein**, die ZON organiseert in samenwerking met netwerkpartners in de regio en is ontwikkeld naar aanleiding van de behoefte van beroepsgroepen en vrijwilligers in het sociale domein, naar meer kennis en handvatten rond het omgaan met mensen met psychische problematiek. Zie ook Opgenomen in de maatschappij.

* Onder psychische problematiek wordt verstaan: psychische klachten en aandoeningen, psychosociale problemen en afhankelijkheid van middelen.

** Opbouwwerkers, sociaal werkers, medewerkers Sociaal wijkteam, klantmanagers, schuldhulpverleners, medewerkers teams psychiatrie, beheerders van buurtcentra, coördinatoren en vrijwilligers die werkzaam zijn in maatschappelijke organisaties, buurtcentra, buurtkamers, buurt ontmoetingsplekken en wijkverenigingen.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...