17
jan

Nieuwsjaarspeech

Als ik aan Lumen en 2018 denk dan denk ik vooral aan het woord SAMEN;

Samen omdat de drie organisaties Inloophuis Psychiatrie Leiden, het GGz Informatiepunt Holland Rijnland en Stichting ZON in 2018 SAMEN verder gaan in de nieuwe stichting Lumen.

Samen omdat binnen stichting Lumen beroepskrachten en vooral heel veel vrijwilligers zich SAMEN inzetten voor mensen met psychische of psychosociale problemen, SAMEN opkomen voor hun belangen, SAMEN de beeldvorming proberen te verbeteren en SAMEN het herstel van mensen proberen te ondersteunen.

Als directeur ben ik veel bezig met geld. Subsidies aanvragen, begrotingen bewaken, facturen betalen, etc. Maar het werkelijk kapitaal van stichting Lumen zit in de ruim 125 vrijwilligers die vanuit de drie organisaties zich SAMEN binnen Lumen inzetten om anderen te helpen!  En daar gaat het tenslotte allemaal om bij Lumen. Anderen helpen of ondersteunen. Anderen die minder ver in hun herstel zijn.

Samen omdat wij in in 2018 met het nieuwe innovatieproject Respijthuis SAMEN werken met de gemeente Alphen, maar ook met andere innovatieve projecten van Rivierduinen en Binnenvest zoals de buurtcirkels, Gewoon Thuis en en het ouderinitiatief Gewoon Wonen.

Samen omdat wij in de Duin- en Bollenstreek met ’s Heeren Loo, Binnenvest, Brijder en Rivierduinen een innovatief project op het gebied van ondersteuning  en wonen voor mensen met complexe problematiek zoals psychiatrie, verslaving en verstandelijke handicap opzetten.

Samen omdat we samen met Libertas de Vliegende brigade vanuit Meerburg over de hele stad laten uitzwermen.

Samen omdat we samen met de stichting Kernkracht in Gouda de crisiskaart nieuw leven gaan inblazen.

Samen omdat we ook in 2018 samen met Rivierduinen en PsyQ weer voorlichtingen in de regio gaan organiseren.

Samen omdat we met welzijnsorganisaties, sociale wijkteams en gemeentelijke organisaties uit Holland Rijnland  naar oplossingen zoeken voor de vraagstukken op het gebied van inloop, dagbesteding en participatie.

Samen omdat we met de politieke partijen in de regio willen kijken welke knelpunten na de gemeenteraadsverkiezingen moeten worden opgepakt door de Holland Rijnland-gemeenten waaronder aandacht voor sociaal isolement en eenzaamheid, laagdrempelige opvang en variatie in woonvormen.

Kortom, ook in 2018 kunnen we het als stichting Lumen niet alleen, maar gaan we het nadrukkelijk SAMEN doen! Met anderen en met u allemaal!

Het wordt een jaar vol ontwikkelingen, uitdagingen en successen en daarbij horen ongetwijfeld ook teleurstellingen, tegenslagen of problemen. Maar ik ben er van overtuigd dat we er SAMEN een succesvol jaar van gaan maken! Want Samen staan we sterk! Proost!

Bart Smith

directeur Stichting Lumen Holland Rijnland

Kijk ook hier voor een overzicht van de activiteiten van Lumen.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...